Woonplus

Documentatie online infosessie V-test

Op maandag 20 december organiseerde Woonplus, in samenwerking met Energiehuis BEA, Woonwijzer Meetjesland en Zero Emission Solutions, een online infosessie naar aanleiding van het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier en de V-test.

Aan de hand van deze infosessie willen we klanten van de Vlaamse Energieleverancier helpen bij de overstap naar een nieuwe energieleverancier. Na het faillissement van deze energieleverancier moeten alle gedupeerden immers zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe energieleverancier – dit om de hogere noodtarieven van Fluvius te vermijden.

Om een nieuwe energieleverancier te vinden kan je beroep doen op de V-test van de VREG. Dit is een objectieve prijsvergelijkingswebsite die een volledig overzicht geeft van de beschikbare contracten van verschillende energieleveranciers. Omdat niet alleen de prijs van belang is, maar je ook moet rekening houden met allerlei voorwaarden, werd tijdens de infosessie meer uitleg gegeven over de V-test: welke informatie heb je nodig om de V-test in te vullen, waar kan ik deze informatie vinden, wat betekenen de verschillende symbooltjes, met welke voorwaarden moet ik rekening houden, …

Hieronder kan je alvast een aantal documenten vinden die werden gebruikt tijdens de infosessie: