Doe de V-test!

DE V-TEST

De prijzen van elektriciteit en aardgas blijven stijgen. Misschien ben je al lang klant bij dezelfde leverancier en is er eigenlijk wel een goedkopere. Om je te helpen bij het kiezen van de beste leverancier ontwikkelde de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) de V-test.

 

Wil je het meest voordelige energiecontract? Doe dan de V-test. De V-test vergelijkt objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit, van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt. De test wordt maandelijks aangepast met de meest actuele prijzen. Op basis van uw jaarlijks, persoonlijk verbruik kan je snel en eenvoudig berekenen hoeveel je het komende jaar zou betalen als je vandaag een energiecontract met een bepaalde leverancier afsluit.

 

Let op! Het resultaat is dus een schatting en geen exacte prijsvoorspelling van de eindafrekening. Een exacte berekening is immers onmogelijk aangezien je verbruik en de verschillende prijsonderdelen ieder jaar opnieuw veranderen. Als je al recht hebt op de sociale maximumprijzen heb je al de goedkoopste prijs. Veranderen omwille van de prijs is dan ook niet nodig.

 

Wat heb je nodig? Voor je aan de V-test begint, neem je er best de meest recente jaarlijkse eindafrekening bij. Men heeft immers uw verbruik in kWh nodig, geen bedragen in euro.

Wil je de goedkoopste prijs, dan kies je best voor twee aparte leveranciers: de goedkoopste voor elektriciteit en de goedkoopste voor aardgas. Bovendien raden wij je ook aan om ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken, aangezien de energieprijzen constant veranderen.

DE SERVICECHECK

De goedkoopste leverancier is misschien niet de meest klantvriendelijke. Je kunt naast de prijs ook de dienstverlening van de leveranciers vergelijken. Het gaat om hoe en wanneer je de leveranciers kan contacteren, hoeveel klachten zij krijgen, hoe je de leveranciers kan betalen etc.

Aan de hand van de Servicecheck kan je de dienstverlening van alle energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken. Je doet het best eerst de V-test, en kan dan bijvoorbeeld voor de drie meest voordelige contracten ook nog eens de dienstverlening vergelijken. Zo kan je de leverancier kiezen die het best beantwoordt aan uw behoeften.

Meer informatie