Doe de V-test!

DE V-TEST

De prijzen van elektriciteit en aardgas blijven stijgen. Misschien ben je al lang klant bij dezelfde leverancier en is er eigenlijk wel een goedkopere. Om je te helpen bij het kiezen van de beste leverancier ontwikkelde de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) de V-test.

 

  • Heb je een vast contract en loopt jouw contract af? Dan vergelijk je best het huidige aanbod aan contracten via de V-test®.
  • Heb je een vast contract met prijzen die laag of lager zijn dan de huidige hoge eenheidsprijzen en jouw contract loopt nog niet af? Dan verander je het best niet. Met de CREG-scan kan je zien hoe jouw huidig contract zich verhoudt tot de actuele markt.
  • Heb je een variabel contract dat afloopt? Dan vergelijk je best het huidige aanbod aan contracten via de V-test®.

 

Let wel op met de jaarlijkse vergoeding. Sommige leveranciers rekenen die administratieve kost ineens voor een volledig jaar aan, ook al ben je nog geen jaar klant. Meer weten daarover? Je vindt de info in de V-test®, bij ‘Toelichting mogelijke voorwaarden’ onder de resultatentabel(len).

 

De V-test vergelijkt objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit, van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt. De test wordt maandelijks aangepast met de meest actuele prijzen. Op basis van jouw jaarlijks, persoonlijk verbruik kan je snel en eenvoudig berekenen hoeveel je het komende jaar zou betalen als je vandaag een energiecontract met een bepaalde leverancier afsluit.

 

Let op! Het resultaat is dus een schatting en geen exacte prijsvoorspelling van de eindafrekening. Een exacte berekening is immers onmogelijk aangezien je verbruik en de verschillende prijsonderdelen ieder jaar opnieuw veranderen. Als je al recht hebt op de sociale maximumprijzen heb je al de goedkoopste prijs. Veranderen omwille van de prijs is dan ook niet nodig.

 

Wat heb je nodig? Voor je aan de V-test begint, neem je er best de meest recente jaarlijkse eindafrekening bij. Men heeft immers jouw verbruik in kWh nodig, geen bedragen in euro.

 

Meer informatie
  • Meer informatie over de V-test en kan je vinden op de website van VREG.