Een gezond binnenmilieu

Het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) ijvert in opdracht van de Vlaamse overheid voor minder gezondheidsklachten door milieuproblemen en werkt mee aan het realiseren van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen op lokaal niveau.

 

In Laarne, Wetteren en Wichelen is de vzw LOGO Gezond+ actief. Bij een LOGO zijn medisch milieukundigen actief, die informeren en adviseren over de invloed van het milieu op onze gezondheid. Op de website vind je verschillende informatiefiches over een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld over chemische stoffen, fysische gevaren als asbest en straling en ongewenste diertjes. Klik hier om naar de informatiefiches te gaan.

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven werkt samen met de medisch milieudeskundigen van de Logo’s, VITO en PIH, in opdracht van het agentschap Zorg en Gezondheid, aan het thema gezondheid en milieu. Het instituut geeft tips rond verschillende thema’s zoals een gezond binnenmilieu en organiseert verschillende projecten. Één van die projecten is bijvoorbeeld: Woon gezond, kies bewust. Dit project geeft tips om bewuster producten te kiezen, je woning goed te ventileren en te verluchten en schadelijke stoffen zoveel mogelijk buiten te houden.

 

Het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen (VIBE) informeert over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen. Je vindt op deze website vele uitgebreide informatiefiches over bouwmaterialen en gezondheid en gezondheid en (binnen)milieu.

Meer informatie
  • De website van vzw LOGO Gezond+ kan je hier vinden. Je vindt er vanalles terug over gezondheid en milieu, maar ook over voeding en beweging, geestelijke gezondheid, valpreventie etc.
  • Op de website van het VIBE kan je heel wat informatie inwinnen omtrent milieuverantwoord en gezond bouwen.
  • Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven vind je allerlei thema’s en projecten terug om van je huis een aangename en gezonde omgeving te maken.