Infomarkt Wichelen renoveert!

Is je woning aan verbetering toe? Wil je je huis klaarstomen voor de toekomst? Heb je renovatieplannen? Kom dan naar de infomarkt op 26 oktober 2021, van 18u tot 21u, met om 19u30 een infomoment!

 

Ontdek hoe je je woning comfortabeler, energiezuinig en klimaatgezond maakt. Vanaf 18u kan je met al je renovatievragen terecht aan de standen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, Energiehuis BEA, Fluvius, MilieuAdviesWinkel Gent, Woonplus, … Je kan inschrijven voor een gratis en vrijblijvend renovatieadvies bij je thuis en komt te weten op welke premies je recht hebt en hoe we jouw renovatie kunnen begeleiden en ondersteunen.

 

Tijdens de infomarkt start om 19u30 ook een gericht infomoment rond het lokaal renovatieproject ‘Wichelen renoveert!‘ en geeft een renovatiecoach allerlei tips & tricks voor je verbouwingen. Aan de hand van dit project kan je beroep doen op gratis en persoonlijk renovatieadvies aan huis via het Steunpunt Duurzaam Bouwen en Wonen van de provincie Oost-Vlaanderen. Zij werken daarvoor samen met de MilieuAdviesWinkel (MAW) in Gent. Een adviseur van MAW zal na je aanvraag voor het renovatieadvies aan huis, samen met jou een huisbezoek inplannen waarbij men de huidige staat van je woning opmaakt. Het advies gaat van isolatie en duurzame verwarmingstechnieken tot het gebruik van hemelwater. Bovendien zal de adviseur ook je vragen trachten te beantwoorden en een stappenplan opstellen. Dit alles ontvang je achteraf ook nog eens in een uitgebreid adviesverslag.

 

Wie dat wenst kan nadien ook beroep doen op verdere begeleiding en ontzorging van een BENOvatiecoach van Energiehuis BEA. De BENOvatiecoach kan jou op verschillende manieren begeleiden, voor – tijdens en na de werken: zoeken naar de geschikte aannemers, vergelijken van offertes, helpen bij het aanvragen van premies etc.

 

  • Wanneer? Dinsdag 26 oktober, van 18u tot 21, met een infomoment over het project ‘Wichelen renoveert!’ om 19u30.
  • Waar? Sociaal Huis Wichelen (2de verdieping), Oud Dorp 2, 9260 Wichelen
  • Voor wie? Deze infomarkt is er voor alle inwoners van Laarne, Wetteren en Wichelen.
  • Kostprijs? De infomarkt is gratis en doorlopend toegankelijk van 18u tot 21u, maar zowel voor het infomoment als voor de infomarkt is inschrijving verplicht via woonplus-lww@laarne.be of onderstaand contactformulier – omwille van de coronamaatregelen. Gelieve bij de opmerkingen ook aan te geven of je enkel naar de infomarkt wenst te komen of ook het infomoment om 19u30 wenst mee te volgen.

 

Voor vragen over deze infomarkt of vragen over duurzaam (ver)bouwen kan je terecht bij het woonloket van je lokaal bestuur. 

Inschrijven

    Ik wil op de hoogte blijven van nieuwigheden of activiteiten van Woonplus