Groepsaankoop sanering stookolietanks 

Woonplus organiseert een groepsaankoop voor de sanering van stookolietanks!

 

Heb je nog een oude stookolietank die je niet meer gebruikt? Dan is het van belang deze te laten leegmaken, reinigen en verwijderen door een erkende tanktechnicus. Gaat het om een ondergrondse tank? Dan kan je deze ook laten opvullen met zand, schuim of een ander gelijkwaardig materiaal indien verwijdering niet mogelijk is. Woonplus en de lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen organiseren een groepsaankoop voor de sanering van stookolietanks en willen hun inwoners zo betere voorwaarden aanbieden.

 

Waarom saneren? Om bodemvervuiling te voorkomen! De milieuwetgeving bepaalt dat elke buitengebruikgestelde stookolietank geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden. Olieresten in de tank kunnen bij het doorroesten of lekken van de wand immers in de bodem en het grondwater terechtkomen. In dat geval kunnen de saneringskosten voor de eigenaar zeer hoog oplopen. Meer info over de saneringsverplichting kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid: https://www.vlaanderen.be/een-stookolietank-buiten-gebruik-stellen

 

Samen saneren! Woonplus organiseert samen met de lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen een groepsaankoop omtrent de sanering van stookolietanks voor particulieren. Heb je interesse in deze groepsaankoop? Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 7 september 2021 via de website van Woonplus. Na inschrijving word je op de hoogte gehouden van de verdere stappen (infovergaderingen, aanvraag offerte, bevestiging offerte, uitvoeren van de sanering etc.).

 

Wij hopen jullie in september te kunnen verwelkomen op infosessies met verdere informatie over deze groepsaankoop. Na de infomomenten zal je een individuele prijsofferte kunnen opvragen op basis van een plaatsbezoek. Pas na jouw goedkeuring worden de werken effectief uitgevoerd. Eens de werken zijn afgerond krijg je een officieel attest van sanering/verwijdering.

 

LET OP: Deze groepsaankoop is voor het grondgebied Laarne, Wetteren en Wichelen! Heb je een stookolietank buiten dit grondgebied, dan kunnen we nog niet garanderen dat je kan deelnemen aan de groepsaankoop.

Meer informatie