Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij provincie Oost-Vlaanderen!

Wil je een lagere energierekening en bijdragen aan een beter klimaat? Dan zijn zonnepanelen een slimme keuze. Met de groepsaankoop zonnepanelen & thuisbatterij helpt de Provincie Oost-Vlaanderen inwoners en bedrijven op een voordelige en gemakkelijke manier over te stappen naar hernieuwbare energie.

Hoe werkt het? 

 1. Heb je interesse? Dan kan je inschrijven via oost-vlaanderen.be/solar en ontvang je meteen een persoonlijk voorstel met een indicatie van jouw rendement, op basis van jouw inschrijvingsgegevens.
 2. Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Dan kan je jouw persoonlijk voorstel accepteren t.e.m. 6 juni. Indien je van dit aanbod wil genieten, dien je wel een voorschot van €150 te betalen. *
 3. De winnende leverancier contacteert jou na betaling van het voorschot voor het inplannen van een inspectiebezoek.
 4. Op basis van het inspectiebezoek wordt een definitieve offerte opgemaakt. Indien je daarmee akkoord gaat, wordt de zonnepaneleninstallatie op je dak geplaatst.


*Als het pakket niet past of de verwachte opbrengst is te laag, dan wordt de overeenkomst kosteloos ontbonden en krijg je het voorschot volledig teruggestort.

Liggen er al zonnepanelen op je dak? Dan kan je ook inschrijven voor de groepsaankoop thuisbatterij via www.oost-vlaanderen.be/storage.

Waarom zou je zonnepanelen installeren? 

 • Onuitputtelijke energiebron: de zon is een onuitputtelijke bron van energie die zomaar op je dak schijnt.
 • Je energiefactuur daalt: zodra je zonnepanelen aangesloten zijn, begin je zelf energie te produceren. En dat zie je meteen op je energiefactuur.
 • Je huis stijgt in waarde: zonnepanelen tellen mee voor de score op het energieprestatiecertificaat (EPC) van je woning. En daarmee verhoog je dan weer de marktwaarde van je huis.
 • Goed voor het klimaat: door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.


Waarom kiezen voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij van de provincie Oost-Vlaanderen? 

 • Kwaliteit: je ontvangt een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem inclusief plaatsing en elektrische keuring.
 • Complete installatie: in het groepsaankooppakket zit alles inbegrepen wat je nodig hebt: de zonnepanelen zelf, de plaatsing en de keuring achteraf.
 • Garantie: de provincie Oost-Vlaanderen waarborgt de kwaliteit van de producten en leveranciers en verzekert goede garantievoorwaarden.
 • Heldere en objectieve informatie: we informeren je helder en objectief, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.
 • Geen zorgen tijdens het volledige traject: vanaf de inschrijving tot na de installatie van de zonnepanelen op je dak, blijft de Provincie beschikbaar.


Meer informatie? 

Voor meer informatie over dit initiatief: