Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Het basispakket voor energie nog niet ontvangen? Vraag het dan zelf aan!

In de meeste gevallen werd het basispakket energie van 61 euro per maand voor elektriciteit en 135 euro per maand voor gas automatisch toegekend. Hoe je dit ontvangen hebt, was afhankelijk van leverancier tot leverancier. De bedragen kunnen afgetrokken worden van de voorschot- of afrekeningsfacturen, soms worden ze ook direct op een bankrekening gestort.

Als je, na controle van jouw energiefacturen en bankrekening, vaststelt dat je het pakket voor gas (2x 135 euro of 1x 270 euro) of elektriciteit (2x 61 euro of 1x 122 euro) voor de maanden november en december 2022 niet hebt ontvangen en je meent in aanmerking te komen, dan kan je tussen 23 januari en 30 april 2023 een aanvraag indienen.

Er zijn 2 mogelijke procedures voor het indienen van een aanvraag:

  1. De meest aanbevolen procedure: je logt in op de website van de FOD Economie met behulp van je identiteitskaart of een andere identificatiemiddel (itsme, …). Je vult er het online formulier in en verstuurt je aanvraag.
  2. Een alternatieve procedure: je downloadt het aanvraagformulier en vult het in. Je kan dit versturen per e-mail naar gazelek11-12-2022@economie.fgov.be of per post (Gazelek2022 – PB 30100 – 1000 Brussel).

 

Aanvragen worden zo snel mogelijk verwerkt, maar tussen het ontvangen van je aanvraag, de verwerking ervan en de eventuele toekenning via de leverancier, kunnen enkele weken/maanden liggen. “Houd er ook rekening mee dat aanvragen per post (en ook per e-mail) meer tijd vragen, waardoor je langer op je premie zult moeten wachten”, meldt de FOD Economie nog.

Meer informatie kan je hier vinden: