Hoe kan ik een woning verkopen?

Je wilt een woning verkopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Eerst en vooral bestaan er verschillende manieren om je woning te verkopen.

 

Je kan kiezen voor onderhandse verkoop of verkoop uit de hand. Bij een verkoop uit de hand komen verkoper en koper overeen om een bepaald goed te verkopen voor een bepaalde prijs. De verkoopsvoorwaarden worden in onderling akkoord vastgelegd in een voorlopige verkoopovereenkomst (onderhandse overeenkomst of compromis). Deze overeenkomst is bindend.

 

Daarnaast is er ook de mogelijk tot openbare verkoop. Een openbare verkoop is een verkoop bij opbod die wordt aangekondigd met aanplakbrieven en publiciteit in de pers. Het is een notaris die de openbare verkoop volledig voor zijn rekening neemt.

 

Tot slot kan je jouw woning ook verkopen via een vastgoedmakelaar. Vastgoedmakelaars bieden vandaag een uitgebreid pakket aan om je te helpen bij het verkopen van je woning. Maar daar is natuurlijk wel een bepaalde kost aan verbonden.

Meer informatie