Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Infomomenten Woonplus in november!

In november organiseert Woonplus in samenwerking met de drie lokale besturen (Laarne, Wetteren en Wichelen) en haar partners twee interessante webinars:

  • Webinar asbest op dinsdag 17 november 2020, om 19u30

Tijdens deze online vorming, georganiseerd in samenwerking met Logo Gezond+, leer je meer over asbest. Heel wat praktische zaken komen aan bod tijdens deze infosessie. Wanneer is asbest schadelijk? Hoe kan ik zelf veilig asbest verwijderen? Wanneer schakel ik een aannemer in om asbest te verwijderen? Waar kan ik terecht met asbest?

We geven het jou allemaal mee gedurende de online infosessie die je eenvoudig van bij je thuis kan mee volgen.

  • Webinar huurwetgeving voor huurders op donderdag 26 november 2020, om 19u00

Woninghuurcontracten die vanaf 1 januari 2019 gesloten worden, vallen onder de toepassing van het Vlaams Woninghuurdecreet. Dit decreet regelt heel wat zaken zoals de duur van de huurovereenkomst, de opzeggingsmogelijkheden, de verplichtingen van de huurder met betrekking tot onderhoud en herstellingen, de plichten van de verhuurder etc. Een doolhof aan regels, verplichtingen en rechten waar je als huurder soms de weg niet meer in kan vinden.

Tijdens deze infosessie leer je je rechten en plichten als huurder beter kennen, waardoor je met meer kennis van zaken een woning kan huren. Een medewerker van de Huurdersbond Oost-Vlaanderen wijst je tijdens namelijk op de belangrijkste elementen in de wetgeving op een duidelijke en eenvoudige manier.

Inschrijven voor beide infosessies doe je eenvoudig via woonplus-lww@laarne.be of via de website www.woonplus-lww.be. Zo ontvang je meteen ook meer praktische informatie over het verloop van het infomoment.