Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Kom naar de infomarkt in Wetteren op maandag 8 november!

Is je woning aan verbetering toe? Wil je je huis klaarstomen voor de toekomst? Heb je renovatieplannen? Kom dan naar de infomarkt op maandag 8 november 2021, van 18u tot 21u, met om 19u30 een infomoment!

Ontdek hoe je je woning comfortabeler, energiezuinig en klimaatgezond maakt. Vanaf 18u kan je met al je renovatievragen terecht aan de standen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, Energiehuis BEA, Fluvius, MilieuAdviesWinkel Gent, Woonplus, RenoseeC … Je kan inschrijven voor een gratis en vrijblijvend renovatieadvies bij je thuis en komt te weten op welke premies je recht hebt en hoe we jouw renovatie kunnen begeleiden en ondersteunen.

Tijdens de infomarkt start om 19u30 ook een gericht infomoment rond het lokaal renovatieproject ‘Wetteren renoveert!‘ / ‘Stuyvenberg renoveert meer! en geeft een renovatiecoach allerlei tips & tricks voor je verbouwingen.

Wetteren renoveert! 

Aan de hand van dit project kan je beroep doen op gratis en persoonlijk renovatieadvies aan huis via het Steunpunt Duurzaam Bouwen en Wonen van de provincie Oost-Vlaanderen. Zij werken daarvoor samen met de MilieuAdviesWinkel (MAW) in Gent. Een adviseur van MAW zal na je aanvraag voor het renovatieadvies aan huis, samen met jou een huisbezoek inplannen waarbij men de huidige staat van je woning opmaakt. Het advies gaat van isolatie en duurzame verwarmingstechnieken tot het gebruik van hemelwater. Bovendien zal de adviseur ook je vragen trachten te beantwoorden en een stappenplan opstellen. Dit alles ontvang je achteraf ook nog eens in een uitgebreid adviesverslag.

Wie dat wenst kan nadien ook beroep doen op verdere begeleiding en ontzorging van een BENOvatiecoach van Energiehuis BEA. De BENOvatiecoach kan jou op verschillende manieren begeleiden, voor – tijdens en na de werken: zoeken naar de geschikte aannemers, vergelijken van offertes, helpen bij het aanvragen van premies etc.

Dit project is er voor alle inwoners van de gemeente Wetteren!

Stuyvenberg renoveert meer! 

Een expert van RenoseeC voorziet een volledige doorlichting van je woning en gaat samen met jou op zoek naar mogelijkheden om je woonkwaliteit te verhogen en je woning energiezuiniger te maken. Je kiest nog altijd zelf in alle vrijheid welke werken je uiteindelijk wilt uitvoeren. Als je dat wilt, zoeken wij de meest geschikte aannemer voor jouw gekozen project. We laten je ook weten op welke premies je recht hebt en hoe je die kan aanvragen

Deze straten horen tot het projectgebied: Collegiebaan, Dr. De Bruyckerstraat, Eeminckstraat, Eeminckwegel, Eigendakstraat, Hekkerstraat (tussen Molenstraat en Warandelaan), Kapellestraat, Krakeelwegel, Molenstraat, Sportstraat, Verbindingstraat, Warandelaan (tot Hekkerstraat), Wegvoeringstraat (tussen Molenstraat en Kapellestraat).

  • Wanneer? Maandag 8 november, van 18u tot 21, met een infomoment om 19u30.
  • Waar? WZC Schelderust, Wegvoeringstraat 55, 9230 Wetteren
  • Voor wie? Deze infomarkt is er voor alle inwoners van Laarne, Wetteren en Wichelen.
  • Kostprijs? De infomarkt is gratis en doorlopend toegankelijk van 18u tot 21u, maar zowel voor het infomoment als voor de infomarkt is inschrijving verplicht via www.wetteren.be/wetteren-renoveert  – omwille van de coronamaatregelen.

 

Voor vragen over deze infomarkt of vragen over duurzaam (ver)bouwen kan je terecht bij het woonloket van je lokaal bestuur.