Woonlening via het Vlaams Woningfonds

Sinds 1 januari 2021 is de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) geen kredietverstrekker meer voor nieuwe sociale leningen. De enige kredietverstrekker voor de Vlaamse Woonlening is het Vlaams Woningfonds (VWF). Daarnaast bemiddelt SBK-Dendermonde sinds 1 januari 2021 voor de Vlaamse Woonlening van het Vlaams Woningfonds.

 

Het Vlaams Woningfonds kent sociale woonkredieten toe aan gezinnen en alleenstaanden met een reglementair begrensd inkomen voor:

 

  • de aankoop van een woning of appartement eventueel gecombineerd met werken;

 

  • het behoud van een woning of appartement ingeval van een echtscheidingsprocedure of beëindiging van de samenwoning eventueel gecombineerd met werken;

 

  • werken aan een woning of appartement.

 

Het Vlaams Woningfonds verstrekt ook huurwaarborgleningen zodat huurders hun waarborg zouden kunnen betalen bij het huren van een woning of appartement.

Meer informatie
  • Op de website van het Vlaams Woningfonds kan je nog veel meer informatie vinden over het sociaal woonkrediet. Je vindt er een overzicht van de voorwaarden, het bedrag en de rentevoet, de kosten, verzekeringen, terugbetaling etc.
  • Wil je graag meer informatie over de huurwaarborglening? Ga dan naar de website van het Vlaams Woningfonds. Daar vind je een overzicht van de voorwaarden, kenmerken, aanvraagprocedure etc.