Woonplus

Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 juli 2022 wordt het premiesysteem hervormd. Aan de hand van deze hervorming wil de Vlaamse Regering het voor burgers eenvoudiger maken om hun premies aan te vragen en hen tegelijkertijd stimuleren om de intentie om te renoveren om te zetten in daden.

Mijn VerbouwPremie is een samenvoeging van de huidige inkomensgebonden renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen voor eigenaar-bewoners voor een viertal grote groepen van renovatiewerken (structurele elementen van de woning, dak, buitenschrijnwerk en technische installaties) en een aantal energiepremies van Fluvius (dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, warmtepompboiler en zonneboiler).

Mijn VerbouwPremie zal pas vanaf 1 oktober 2022 aangevraagd kunnen worden, via een digitaal loket. In de tussentijd gelden een aantal overgangsmaatregelen:

  • Tot en met 30 juni 2022 moet je de huidige renovatiepremie en/of energiepremies van Fluvius nog apart aanvragen.
  • Tussen 1 juli en 30 september kan je de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kan je Mijn VerbouwPremie online aanvragen.
  • De geldigheid van de facturen wordt verlengd tot 27 maanden (2 jaar + 3 maanden) voor aanvragen tot en met 31 december 2022.

 

Via de simulator van Mijn VerbouwPremie kom je te weten welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag je recht hebt. Meer informatie over Mijn Verbouwpremie: www.vlaanderen.be