Woonplus

Online infosessie op 20 december na faling Vlaamse Energieleverancier

Na het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier moeten alle gedupeerden zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe energieleverancier. We begrijpen dat de zoektocht niet makkelijk is en helpen jullie graag op weg via een gratis online infosessie op 20/12 om 19u30.

Nu er vanuit de provincie jammer genoeg geen collectieve oplossing uit de bus kwam, moeten alle gedupeerden zelf op zoek naar een nieuwe energieleverancier. Dit doe je best voor 6 januari 2022 om de duurdere noodtarieven van netbeheerder Fluvius – die momenteel instaat voor de levering van aardgas en elektriciteit – te vermijden.

HOE STAP JE OVER NAAR EEN NIEUWE ENERGIELEVERANCIER? 

  • Je moet zelf een nieuw energiecontract afsluiten. Dit doe je best voor 6 januari 2022.
  • Om een nieuwe energieleverancier te vinden kan je beroep doen op de V-test van de VREG. Dit is een objectieve prijsvergelijkingswebsite die een volledig overzicht geeft van de beschikbare contracten van verschillende energieleveranciers.
  • Bekijk dit met de nodige aandacht en hou niet alleen rekening met de prijs, maar ga ook aandachtig de bijhorende voorwaarden na! Ga zeker en vast ook na of de energieleverancier bereid is om het nieuwe contract met terugwerkende kracht te laten ingaan vanaf de dag van het faillissement. Zo zal er geen vergoeding moeten betaald worden aan Fluvius, maar wordt meteen overgestapt op het contract met de nieuwe leverancier. Opgelet, niet elke leverancier gaat op die vraag in!

 

ONLINE INFOSESSIE 

Burgers die advies willen of met vragen zitten over de V-test, kunnen hierover een online sessie meevolgen georganiseerd door Woonplus, in samenwerking met Zero Emission Solutions. Aan de hand van een live-simulatie tonen wij je hoe de V-test werkt, welke informatie je daarvoor nodig hebt, waar je allemaal op moet letten, ….

De infosessie gaat door op maandag 20 december en start om 19u30. Deelname is volledig gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan deelnemen door op deze link te klikken: Deelnemen aan infosessie V-test (20/12).

We raden je aan om deze link op voorhand eens te testen. Lukt het niet? Neem dan contact op met Woonplus: woonplus-lww@laarne.be of 0470 88 07 76. Je kan hier alvast ook een korte handleiding vinden: STAPPENPLAN OPENEN LINK MS-TEAMS.