Overzicht infosessies energie

DIGITALE INFOSESSIE ENERGIE, ZONNEPANELEN, THUISBATTERIJ, CAPACITEITSTARIEF EN ENERGIEDELEN 

 

Op maandag 26 september 2022 organiseerde Woonplus, in samenwerking met SOLVA, een digitale infosessie over energie, zonnepanelen, thuisbatterijen, energiedelen en het capaciteitstarief. De bijhorende documenten kan je hieronder alvast raadplegen:

 

 

INFOSESIES FOSSIELVRIJ VERWARMEN (PROVINCIE OOST-VLAANDEREN) 

 

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen heeft een nieuwe infosessie ‘fossielvrij verwarmen’ uitgewerkt, waarmee ze jullie willen informeren over de mogelijke alternatieven voor verwarming op aardgas en stookolie. Ook benieuwd hoe jij je huis kan verwarmen zonder fossiele brandstoffen? Weet je niet goed waar te beginnen? Warmtepomp, zonneboiler of warmtenet?

 

Kom luisteren en stel je vraag op één van deze infoavonden:

  • 8 december: Aalst

 

De infosessie start telkens om 19u30 en is volledig gratis. Via de volgende link kan je alvast meer informatie vinden en je ook meteen inschrijven: https://www.bouwwijs.be/agenda/fossielvrij-verwarmen- 

 

DIGITALE INFOSESSIE SNELLE ENERGIEBESPARING ‘LOW IMPACT MAN’ STEVEN VROMMAN 

 

Energiehuis BEA organiseerde op woensdag 9 november een webinar met gastspreker ‘Low Impact Man’ Steven Vromman, bekend van het gelijknamige programma. De opname van deze digitale infosessie is hier terug te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=K_k7Mux3g2g 

 

ENERGIEFITSESSIES SNELLE ENERGIEBESPARING (FLUVIUS EN BOND BETER LEEFMILIEU) 

 

De energieprijzen swingen de pan uit. Wil je met weinig moeite en zonder grote investeringen geld besparen op jouw energiefactuur? Dan is de sessie ‘snelle energiebesparing’ iets voor jou! In anderhalf uur geeft een energiespecialist jou praktische info over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en info over de digitale meter. Zo kan je nadien vlotjes zelf aan de slag.

 

  • Voor wie: Voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite. Een basiskennis over energie is niet vereist.
  • Duur: 90 minuten.
  • Deelnemen is gratis, maar we vragen je wel om in te schrijven

 

Wanneer?

 

INFOSESSIES MET ENERGIEBESPAREND ADVIES (ENERGIEHUIS BEA)

 

Met de onzekere wintermaanden voor de deur wil Energiehuis BEA handige tips en advies meegeven om thuis energie te kunnen besparen. De meeste daarvan zijn zeer laagdrempelig, maar toch effectief. Tijdens verschillende infosessies vertellen de medewerkers daarnaast over voordelige groepsaankopen en duurzame technieken als een warmtepomp, een zonneboiler of dakisolatie. Ze bieden ook een antwoord op prangende renovatievragen en helpen je op weg met premies en leningen.

 

  • Dinsdag 15 november, 20 uur – Trefcentrum Moorsel
  • Dinsdag 22 november, 20 uur – SBS De Regenboog, Erembodegem

 

Op voorhand inschrijven is verplicht via deze link: https://www.aalst.be/formulier/infomomenten-energie-en-renovatie 

Meer informatie