Premie isolatie (Fluvius)

Opgelet!

Tussen 1 juli 2022 en 30 september 2022 is het tijdelijk niet mogelijk om deze premies aan te vragen aangezien deze premies onderdeel worden van Mijn VerbouwPremie. De Mijn VerbouwPremie zal vanaf 1 oktober aangevraagd kunnen worden via een online platform. 

 

Simuleer hier alvast wat Mijn VerbouwPremie voor jou betekent! 

Je kan buitenmuren op drie verschillende manieren isoleren:

 

  • door extra isolatie voor je bestaande buitenmuren (buitenmuurisolatie);
  • door de spouw op te vullen met minerale wol of isolerende parels (EPS)  (spouwmuurisolatie)(PUR isolatie komt niet in aanmerking);
  • door isolatieplaten en/of een voorzetwand aan je binnenzijde van je buitenmuur te bevestigen (binnenmuurisolatie).

De manier waarop beglazing warmte doorlaat (of juist niet doorlaat), wordt uitgedrukt in een U-waarde. De U-waarde of warmedoorgangscoëfficiënt geeft aan hoezeer een volledige scheidingsconstructie (zoals een wand of een dak) geïsoleerd is. Laat de wand veel warmte door, dan ligt de U-waarde hoog. Is de wand thermisch goed geïsoleerd, dan ligt de U-waarde eerder laag. Hoe lager de score, hoe beter dus.

 

Hoogrendementsglas met een U-waarden van 1,0 of 1,1 isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas met een U-waarde van 2,9.

 

Bereken op benoveren.fluvius.be hoeveel jij kan besparen door je ramen te vervangen.

PREMIE VLOERISOLATIE OF KELDERISOLATIE

Ook via de vloer verliest je woning warmte. Dit warmteverlies is sterk afhankelijk van wat er zich onder de vloer bevindt. Is dat volle grond, een kelder/kruipruimte of een buitenomgeving? Elke type vloer vraagt een andere manier van isoleren. Zo is isolatie van een vloer op volle grond minder evident dan het isoleren van een vloer boven een kelder-, kruip- of buitenruimte, waar je de vloer langs onder kunt isoleren.

 

Hoe je ook isoleert, vergeet je premie niet!

De gemeente Wetteren geeft, aanvullend op de premie van de netbeheerder Fluvius, een premie voor het plaatsen van buitenmuurisolatie of spouwmuurisolatie.

Voorwaarden
AlgemeenBuitenmuurisolatieSpouwmuurisolatie
Enkel voor bestaande woningen of woningeenheden aangesloten op het elektriciteitsnet van Fluvius voor 01/01/2006, of met aanvraag omgevingsvergunning voor 1/1/2006.De Rd-waarde (warmteweerstand) van het geplaatste materiaal bedraagt minimaal 2 m2K/W.De spouw heeft een minimale breedte van 50 mm.
Er werd een premie voor spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie uitbetaald door netbeheerder Fluvius; deze premie werd uitbetaald na 14 juli 2015.De isolatie is geplaatst door een aannemer.De lambdawaarde van het gebruikte isolatiemateriaal bedraagt max. 0,065 W/mK.
De premie kan slechts één keer aangevraagd worden per gebouw.De volledige spouw moet opgevuld worden.
Er moet een aanvraag ingediend worden ten laatste 2 maanden na datum uitbetaling van de premie door Fluvius.De isolatie wordt geplaatst door een aannemer.
Bedrag
10 euro/m2 met een maximum van 650 euro voor buitenmuurisolatie.4 euro/m2 met een maximum van 350 euro voor spouwmuurisolatie.
Meer informatie
  • Meer informatie over bovenstaande premies omtrent isolatie kan je vinden op de website van Fluvius.
  • Een overzicht van de verschillende premies van Fluvius kan je vinden op de website van Fluvius en energiesparen.be.
  • Op de website van de gemeente Wetteren kan je meer informatie vinden over de gemeentelijke premie voor muurisolatie.