Premie water en riolering

Wetteren wil haar inwoners aanmoedigen om hemelwater te gebruiken om toiletten door te spoelen, te poetsen, de wasmachine te laten draaien etc.  Inwoners van Wetteren die in een bestaande woning een hemelwaterput- of regenput plaatsen kunnen in sommige gevallen een gemeentelijke subsidie van 250 euro krijgen.

 

Opgelet: voor nieuwbouwprojecten kan je geen subsidie krijgen omdat de plaatsing van een hemelwaterput in dat geval verplicht is.

Meer informatie
  • Op de website van de gemeente Wetteren kan je meer informatie vinden over de voorwaarden, procedure, uitzonderingen en regelgeving van deze subsidie. Het is bovendien ook mogelijk om de subsidie online aan te vragen.
  • Daarnaast kan je ook bij de woondienst van de gemeente Wetteren terecht voor meer informatie.

De inwoners van Laarne die bij een bestaande woning een hemelwaterput plaatsen, kunnen daarvoor van de gemeente een premie bekomen. De hemelwaterput dient te voldoen aan de code van de goede praktijk. Het premiebedrag bedraagt 0,05 euro per liter waterinhoud met een maximum van 500 euro.

 

Daarnaast voorziet de gemeente Laarne ook een subsidie voor de aanleg van infiltratievoorziening, indien deze is aangelegd na 31 december 2007 en als de infiltratievoorziening niet verplicht is volgens de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten. Ook deze premie bedraagt maximaal 500 euro.

Meer informatie