Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Resultaat groepsaankoop groene stroom en aardgas

Door de stijgende energieprijzen kon bij de eerste veiling van de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas geen winnaar aangeduid worden. De provincie Oost-Vlaanderen diende noodgedwongen een 2de veiling te organiseren voor de 11de groepsaankoop – ditmaal voor variabele tarieven. Energieleverancier MEGA diende het meest gunstige voorstel in, voor zowel particulieren als bedrijven.

Ongetwijfeld zullen er allerlei vragen rijzen omtrent dit aanbod en de leverancier. Bij dit aanbod van energieleverancier MEGA gaat het om variabele tarieven die per kwartaal geïndexeerd worden en aan het begin van het kwartaal gekend zijn. De onderliggende prijsformule staat vast en volgt de energieprijzen op de groothandelsmarkt. De contracten met MEGA kunnen ten vroegste op 1 mei 2022 starten. De tarieven voor het tweede kwartaal zijn nu nog niet gekend. Daarom kan nog geen exacte prijs worden bepaald.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de contractvoorwaarden gekoppeld aan deze groepsaankoop verschillend zijn met de gangbare voorwaarden bij de leverancier. De groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen garandeert je dan ook het volgende: 100% Belgische groene stroom, begin van het kwartaal weet je het tarief dat je krijgt aangerekend voor het hele kwartaal, geen verborgen verbrekingsvergoeding, geen extra kosten voor papieren communicatie, geen extra kosten voor betaling via overschrijving en ondersteuning bij je overstap via een loket in jouw buurt of de klantendienst van de provincie.

Wie reeds was ingeschreven voor deze groepsaankoop ontvangt vanaf 8 maart een persoonlijk voorstel per brief of per mail:

  • Online inschrijvingen: je ontvangt per e-mail een link naar een persoonlijke pagina. Op deze pagina kan je jouw gegevens bekijken/aanpassen en het aanbod accepteren.
  • Offline inschrijvingen: je ontvangt een brief met persoonlijke code, waarmee je jouw persoonlijk voorstel kan zien. Je kan het aanbod accepteren via het gratis telefoonnummer 0800 60 601 of via het overstapformulier.

Indien de gewenste startdatum 1 mei 2022 is,

  • dan dien je het aanbod online of telefonisch te accepteren voor 18 maart;
  • of je acceptatieformulier op te sturen voor 16 maart.

 

Tot en met 30 april 2022 krijgen geïnteresseerden de tijd om al dan niet het persoonlijk voorstel te aanvaarden (indien de gewenste startdatum na 1 mei ligt).

Ook wie nog niet ingeschreven is, kan nog steeds deelnemen aan deze groepsaankoop. Neem je laatste jaarrekening bij de hand en schrijf je in via samenaankoopenergie.be.

Wie hulp wenst kan daarvoor bij volgende diensten terecht: