Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Resultaten Thuis in de Toekomst

Begin dit jaar lanceerde de Vlaamse overheid de woontest ‘Thuis in de Toekomst’ waarbij men jou wou laten stilstaan bij hoe je wilt wonen: vandaag en in de toekomst. Willen we vlotter verkeer? Meer groen in de straat? Beter sociaal contact met de buren? Of misschien wel meer winkels op wandelafstand? Hoe we leven kan razendsnel veranderen, dat heeft het coronavirus ons duidelijk gemaakt. De lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen willen hier dan ook op inspelen en plannen maken voor wonen in de toekomst. Dit op basis van de informatie over hoe jij graag wilt wonen.

Binnen de drie Woonplusgemeenten hebben verschillende inwoners deze test ingevuld. De resultaten werden gebundeld in één bestand en zijn hier terug te vinden: Thuis in de toekomst – resultaten.

Momenteel wordt binnen de verschillende gemeenten gekeken hoe met deze resultaten aan de slag kan worden gegaan en welk vervolgtraject hieraan gekoppeld kan worden. Ben je hier graag van op de hoogte? Laat het ons weten via woonplus-lww@laarne.be.