Woonplus | Informatie, advies en begeleiding over wonen

Schrijf je in voor de groepsaankoop 100% Belgische groene stroom en aardgas van de provincie Oost-Vlaanderen!

De laatste weken en maanden stijgen de prijzen van energie gevoelig. Wil je volgend jaar genieten van een gunstig tarief en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen

Schrijf je vóór 1 februari 2022 in via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Inschrijven kan sinds 22 november 2021 en is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt half maart een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant? Dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2022. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 2 februari 2022 de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Ook bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen deelnemen.

Ook de gemeenten van Woonplus werken mee 

Wie geen toegang heeft tot het internet of begeleiding wenst, kan zich laten helpen door een gemeentelijke loketmedewerker. Maak eerst een afspraak en breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee op de afgesproken dag en uur. Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

Meer info