Test-uw-EPC tool

Het EPC van een woning wint steeds meer aan belang. Wie een woning koopt, zal die vaak in de eerste jaren na aankoop grondig renoveren. Ook wie al een tijdje een woning heeft, plant vaak renovatiewerken. Het energielabel van het EPC kan bij deze beslissingen een belangrijke rol spelen. De nieuwe Test-uw-EPC tool is daarom een handig instrument om snel in te schatten hoe goed of slecht je woning presteert, ook voor woningen die voorlopig nog geen EPC hebben.

 

Met deze tool kan je eenvoudig nagaan hoe je woning scoort ten opzichte van gelijkaardige woningen in de gemeente, de provincie of Vlaanderen.  Je krijgt ook cijfers over het aantal zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in de Vlaamse woningen en een aantal nuttige tips en doorverwijsadressen om aan de slag te gaan.

 

Heeft je woning al een EPC, dan kan je hiermee onmiddellijk aan de slag en het EPC vergelijken met andere woningen. Heeft je woning nog geen EPC, dan krijg je via een korte vragenlijst een indicatie van het energielabel van de woning en kan je dit indicatief energielabel vergelijken met gelijkaardige woningen.  Voor het werkelijke energielabel moet uiteraard nog steeds een officieel EPC opgemaakt worden door een erkend energiedeskundige type A.

 

Meer informatie
  • Meer informatie over de ‘Test-uw-EPC’ tool kan je vinden op de website Energiesparen.be.